Sabtu, 2 April 2011

SaTu Hari UnTuK tESiS ...emm..CuKUp kE?

aku dah rancg hari ini aku peruntukkan utk wat tesis...tapi jari ini tetap lalai dan leka menconteng di blog ii mahu pun di FB... biasala x sah kalu x on9...

tesis aku tajuknya "Metod Penyebaran Ajaran Kristian di Daerah Ranau"..hanya tggal seminggu stgh kot b4 submit 17 April nie..begitu cpt masa berlalu..i'm pressure tp wat bodo je..dlm aty..Ya Allah...

menyesal coz b4 diz byk masa terbuang..tp skg bkn masa nk menangis penyesalan..skg ialah masa utk DO IT!! ATUR STRATEGI bagaimana nak settle kannya..dan aku sentiasa yakin ada jln penyelesaian..

cuma 3 credit hour but ia menntukan bila abis t kami ley grade atau x...di saat ini tiada daya melainkan mengharap bantuan dari Ilahi...

hari ini...

netbook yg setia berkhidmat


fail bhn2 tesis yg didapati dr Jurnal2 n buku2 yg xley pjm


buku2 rujukan bley pjm

1.Gerakan Agama Kristian di Malaysia (Prof Dr Muda @Ismail Abd Rahman)
2. Kristianisasi Sebagai Sebuah Gerakan (Dr. Ghazali Basri)
3. Christianity In Malaysia (Robert Hunt, et.al)
4. Gerakan Gereja Katolik di Malaysia (Prof Dr Muda @Ismail Abd Rahman)
5. Kehidupan Beragama Masyarakat Kadazandusun (Suraya Sintang)
6. Gerakan Kristian ( Dr. Ghazali Basri)
7. Kristian di Sabah 1881-1994 (Mat Zin Mat Kib)


rujukan paling Utama dari Musyrif
(ni tesis ustazah Zuriati masA mik Master kat UIA dulu) Comparative Religion lbh krg cam aku pyer tajuk...syukran sgt ustazah bg pinjam tesis die...

tak tau bila siap nie..tp yg pasti skg nie ngah pulun...berusaha slagi terdaya..dan nmpknye mlm nie stay up...setiap mslh de jln penyelesaian...semoga segalanya berjln lncar...Amin....

2 ulasan:

miSs QieDa berkata...

semoga berjaya along...
kita semua perlu hadapi semua ni dgn tabah dan kuat...
tesis tesis gak..syafawi jgn lpa taw..

semoga perjuangan kita di sem akhir ni akn membuahkan hasil yg lumayan :)

insyaAllah~~~

zahratulziqryen berkata...

InsyAllah..segalanya baik....